HIERONDER ONZE HOOGTEPUNTEN VAN ONZE PROJECTEN IN DE AFGELOPEN JAREN:

Sinds 2010 is H.Celik met haar team bezig om hoogbegaafdheid onder de publieke aandacht te brengen. Hoewel die ontwikkelingen in het algemeen langzaam gaan, zijn er de laatste jaren steeds meer organisaties of instellingen bij gekomen die daar volle aandacht aan besteden. HIERONDER ONZE HOOGTEPUNTEN VAN ONZE GROTE PROJECTEN IN DE AFGELOPEN JAREN:

Lopend online vragenuurtje:

iedere woensdag heeft Stichting Wezenlijk een online bijeenkomst om al je vragen over (biculturele) hoogbegaafdheid te stellen. Je hoeft daarvoor alleen maar een appje te sturen naar WhatsApp nummer 06-10479012, voor het maken van een afspraak. 15 min is kosteloos.

Online Symposium 13 maart 2021

  • Stichting iQ+ organiseert i.s.m. Koepel Hoogbegaafdheid dit online symposium waar Stichting Wezenlijk haar bijdrage levert door haar kennis te delen met de deelnemers van deze instanties. Met dit evenement willen ze hoogbegaafdheid bij kinderen en jongeren met een migratieachtergrond onder de aandacht brengen. Het signaleren en herkennen van hoogbegaafdheid kan al een uitdaging zijn, maar in de praktijk is gebleken, dat als het hierom gaat, kinderen met een migratieachtergrond een dubbele achterstand hebben. Met een middagvullend programma met o.a. Lineke van Tricht, Karim Amghar, Leonieke Boogaard, Sima de Bruyn-Daoud, Hülya Celik en anderen, gaan we dieper in op vragen als: Welke factoren liggen hieraan ten grondslag? Welke bevindingen zijn er uit wetenschappelijke onderzoek? Wat betekent dit in de praktijk voor deze kinderen etc? Zie de link: Online Symposium stichting iQ+ i.s.m. - YouTube

Publicatie van het boek: IK HEB LANG GEWACHT 

  •  Op 8 maart 2021 verscheen de nieuwe roman van Hülya Celik "Ik heb lang gewacht" Een boek dat, door het vertellen van een traumatische liefdesverhaal, het onderwerp hoogbegaafdheid op een subtiele manier behandelt.

“Ik heb lang gewacht” gaat over een gescheiden vrouw van rond de veertig, die op zoek is naar zelfverwezenlijking, maar echt lukken doet het niet. Ze denkt dat het gebrek aan passie en het gemis aan echte contacten haar ongelukkig maken. Een lezing over hoogbegaafdheid volgt, dat is het keerpunt in haar leven. Niet lang daarna ontmoet ze Leon, volgens haar de man van haar leven. Maar waarom doet Leon opeens zo geheimzinnig? Telkens laat hij Elise achter zonder een adres of telefoonnummer. Hij stelt haar geduld keer op keer op de proef. Is er misschien iets vreemds met Leon aan de hand of gedraagt Elise zich raar? Haar reis langs steden met zeven heuvels, maakt veel duidelijk.

Celik verwoordt in dit boek krachtig de teleurstelling, frustraties en wisselende emoties van een gescheiden vrouw. Maar ook het proces van herkenning, erkenning en opluchting als de hoofdpersoon in het boek ontdekt dat ze hoogbegaafd is. Het (e-)boek is verkrijgbaar het (online) Centraal Boekhuis.

GENOMINEERD VOOR DE MENSA FONDS AWARDS 2016

  • Celik is in 2016 genomineerd voor de Mensa Fonds Awards in de categorie Maatschappij. Een Award in de categorie maatschappij wordt toegekend aan een persoon in de maatschappij die een significante rol heeft gespeeld om hoogbegaafdheid op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Niet alleen onder de aandacht brengen, maar ook aan een persoon die cruciaal was in het herkennen, erkennen én inzetten van hoogbegaafdheid voor de samenleving. Hoogbegaafdheid gaat samen met talenten en juist op het gebied van ontwikkelen en inzetten van talent voor de maatschappij is nog ontzettend veel te winnen. De kandidaat voor een nominatie moet daarbij echt het verschil maken en de weg effenen voor een toekomstig traject.

Het volledige juryrapport over Celik kun je lezen via de volgende link: https://mensafonds.nl/juryrapport-2016/

LEZING Coaching bij hoogbegaafdheid 2015

  • DORDRECHT - De talentvolle schrijver Arthur Japin komt naar Dordrecht voor een lezing over Hoogbegaafdheid. Dordrecht beleeft op woensdagmiddag 18 maart de primeur van de Coaching bij hoogbegaafdheid-lezing. De lezing is een initiatief van Hülya Celik, toegepast psycholoog en cursusontwikkelaar van de schriftelijke cursus 'Coaching bij hoogbegaafdheid'  i.o.v. opleidingsinstituut CIVAS.

    Met de Coaching bij hoogbegaafdheid-lezing hopen de organisatoren de kennis en het inzicht over hoogbegaafden te bevorderen. Celik heeft hiervoor ook de schrijver Arthur Japin (1956) uitgenodigd, met wie ze een interview zal houden over zijn ervaringen en zal ook aan de hand van wetenschappelijke studies laten zien, waarom volgens haar Arthur Japin een mooi voorbeeld is van een hoogbegaafd persoon.

Celik heeft tussen 2010-2017 regelmatig diverse workshop verzorgd voor hoogbegaafde kinderen zoals microscopie, dansen, zelfportret schilderen, gedichten schrijven of (fantasie) tekenen ( zie voorbeeld hierna) etc.

Maak jouw eigen website met JouwWeb